Drumeții în Cheile Râșnoavei: trasee și sfaturi pentru amatori și experimentați

Cheile Râșnoavei reprezintă o destinație ideală pentru iubitorii de drumeții, oferind o gamă variată de trasee și activități pentru toate nivelurile de experiență. De la peisaje spectaculoase, poteci în pădure și trasee montane, până la aventuri de alpinism și mountain biking, această zonă are ceva de oferit pentru fiecare pasionat de natură și sport. În acest articol, vom explora cele mai populare trasee și activități din Cheile Râșnoavei, oferind sfaturi și recomandări pentru drumeții de toate nivelurile.

Trasee turistice in Cheile Rasnoavei:

 • Cheile Râșnoavei – Cabana Poiana Secuilor – Cabana Trei Brazi: Un traseu ușor și plăcut, cu o durată de aproximativ 1,5 ore, care trece prin Poiana Secuilor și se încheie la Cabana Trei Brazi. Acesta este ideal pentru drumeții în familie sau pentru cei care vor să se bucure de natură fără efort prea mare. Triunghi Galben 
 • Cheile Râșnoavei – Cabana Trei Brazi – Pârâul Rece: Traseul continuă de la Cabana Trei Brazi spre Pârâul Rece, oferind o drumeție ușoară și relaxantă de aproximativ 2 ore și 15 minute.
 • Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Timișul de Jos: Un traseu de 3 ore, potrivit pentru drumeții amatori, care începe în Cheile Râșnoavei și se încheie în localitatea Timișul de Jos.
 • Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Cabana Poiana Secuilor: Traseul pornește din Cheile Râșnoavei și urcă spre Șaua Calului, apoi coboară spre Cabana Poiana Secuilor. Cu o durată de 2,5 ore, acest traseu este ideal pentru drumeții care doresc să exploreze zonele înalte ale munților.
 • Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Postavaru: Un traseu moderat, cu o durată de aproximativ 4 ore, care oferă o panoramă superbă asupra munților și pădurilor din zonă. Acest traseu este potrivit pentru drumeții experimentați care caută o provocare.
 • Cheișoara – Valea Poienii – Poiana Brașov: Acest traseu face legătura între Gura Cheii (Cheișoara) și Poiana Brașov, traversând Cheișoara și Râpa Dracului. Marcat cu bandă albastră, pornește de la fosta cabană Cheia și ajunge în Poiana Brașov, trecând printr-o secțiune scurtă de chei (Cheișoara) și apoi prin Râpa Dracului, care este și mai îngustă și mai înaltă. În etapa finală, traseul urcă spre baza pârtiei de schi Lupului, la stația de început a telescaunului.

Zone de alpinism și escaladă: Cheile Râșnoavei oferă o mulțime de posibilități pentru pasionații de alpinism și escaladă, inclusiv Peretele sudic al Postăvarului și faleza Metalexpert. În zona centrală a Cheilor, Bolovanul Prostului și Zona lui Titus sunt locuri populare pentru escaladă sportivă, oferind o varietate de trasee de diferite niveluri de dificultate.

Trasee mountain bike:

 1. Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Poiana Secuilor – Cabana Trei Brazi – Cheile Râșnoavei: Acest traseu de mountain bike de dificultate medie, cu o durată de aproximativ 2 ore, oferă o combinație de peisaje montane și păduroase, fiind perfect pentru iubitorii de ciclism în natură.
 2. Cheișoara – Padina Comorii – Valea Neagă – Cheișoara: Un traseu ușor, de aproximativ 1 oră, care traversează frumoasa zonă a Padinei Comorii și Valea Neagă, potrivit pentru începători și cicliști care doresc să se bucure de peisaje minunate fără eforturi prea mari.
 3. Cheile Râșnoavei – Poiana Secuilor – Cabana Trei Brazi – Cheile Râșnoavei: Un traseu moderat de 1,5 ore, care începe și se termină în Cheile Râșnoavei, trecând prin Poiana Secuilor și Cabana Trei Brazi. Acest traseu este potrivit pentru cicliștii cu experiență, care caută o provocare și peisaje spectaculoase.

Trasee alergare montană:

 1. Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Poiana Secuilor – Cabana Trei Brazi – Cheile Râșnoavei: Un traseu de alergare montană moderat, cu o durată de 3 ore, care oferă o varietate de terenuri și peisaje, perfect pentru alergătorii care vor să se bucure de natură și să își testeze limitele.
 2. Cheile Râșnoavei – Șaua Calului – Postavaru – Cheișoara: Acest traseu, de dificultate medie, durează aproximativ 3 ore și oferă o combinație de peisaje montane și păduroase, fiind potrivit pentru alergătorii care vor să experimenteze diverse tipuri de teren.
 3. Cheișoara – Avenul Groapa de Aur – Vânga Mare – Valea Neagră – Cheișoara: Un traseu ușor de alergare montană, cu o durată de aproximativ 1,2 ore, care traversează Avenul Groapa de Aur și Vânga Mare, oferind o experiență plăcută pentru alergătorii care doresc să se bucure de natură fără un efort intens.
 4. Cheișoara – Padina Comorii – Valea Neagră – Cheișoara: Un traseu ușor de 1 oră, potrivit pentru alergătorii care doresc să se bucure de natură și să-și testeze rezistența într-un mediu relaxant.

Activități de agrement:

Pe lângă drumeții, alpinism, ciclism și alergare montană, Cheile Râșnoavei oferă o serie de alte activități de agrement pentru a satisface diverse interese și niveluri de experiență. Printre acestea se numără:

 • Bungee jumping: Pentru cei în căutarea unui shot de adrenalină, Cheile Râșnoavei oferă una dintre cele mai înalte platforme de bungee jumping din România.
 • Tiroliana: Experimentează senzația de zbor deasupra peisajelor spectaculoase, traversând cheile pe tiroliana, o activitate potrivită pentru toate vârstele.
 • Via ferrata: Urmează traseele amenajate pe stânci, folosind echipamentul special de via ferrata, pentru a te bucura de panorame minunate și de o experiență de alpinism în siguranță.
 • Rapel: Coborârea pe frânghie de pe stânci oferă ocazia de a te familiariza cu tehnicile de rapel, într-un cadru natural impresionant.
 • Echitație și turism ecvestru: Plimbările călare sunt o modalitate plăcută de a explora împrejurimile și de a te conecta cu natura, indiferent dacă ești începător sau avansat în echitație.
 • Zbor cu motoparapanta: Admirați frumusețea Cheilor Râșnoavei și a împrejurimilor dintr-o perspectivă unică, zburând cu motoparapanta în compania unui instructor experimentat.

Cheile Râșnoavei oferă o varietate impresionantă de trasee și activități pentru amatori și experimentați, făcându-le o destinație ideală pentru escapade în natură și aventuri outdoor. Indiferent de nivelul tău de experiență sau de tipul de activitate pe care îl cauți, această zonă deosebită a munților are ceva de oferit pentru toată lumea. Nu rata ocazia de a explora și a te bucura de frumusețea și diversitatea peisajelor și traseelor din Cheile Râșnoavei.

Va recomandam sa aruncati un ochi si pe: Echipamentul esențial pentru drumeții montane: ghid complet pentru amatori și profesioniști

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *