Despre Cheile Rașnoavei

Cheile Râșnoavei, una dintre cele mai spectaculoase atracții naturale din România, este locul perfect pentru o vacanță relaxantă și aventuroasă în același timp. Situate la doar 15 km de orașul Brașov și la aproximativ 2 ore și jumătate de mers cu mașina de la București, Cheile Rașnoavei oferă o priveliște impresionantă și o mulțime de activități pentru turiști de toate vârstele.

Cum ajungi în Cheile Rasnoavei:

Cheile Râșnoavei se află în județul Brașov, în apropiere de orașul Râșnov. Iată câteva modalități prin care puteți ajunge în Cheile Râșnoavei:

 • Cu mașina: Dacă veniți din direcția Brașov, urmați DN73 spre Râșnov. Odată ajunși în Râșnov, continuați să urmați DN73 spre Bran. La aproximativ 6 km de Râșnov, veți vedea indicatorul către Cheile Râșnoavei pe partea dreaptă a drumului. Urmați drumul forestier până ajungeți la intrarea în chei.
 • Cu autobuzul: Puteți lua un autobuz din Brașov spre Râșnov. Autobuzele circulă regulat între cele două orașe. Odată ajunși în Râșnov, puteți lua un taxi sau organiza o mașină de închiriat pentru a ajunge la Cheile Râșnoavei.
 • Cu trenul: Gara cea mai apropiată de Cheile Râșnoavei este Gara Râșnov. Puteți lua un tren de la Brașov spre Râșnov și apoi un taxi sau o mașină de închiriat pentru a ajunge la chei.
 • Cu bicicleta: Dacă sunteți în formă bună și vă place să mergeți cu bicicleta, puteți parcurge cei aproximativ 20 km de la Brașov la Cheile Râșnoavei pe DN73. Acest traseu vă oferă oportunitatea de a admira peisajele pitorești ale zonei în timp ce vă deplasați.

Activități în Cheile Râșnoavei:

Cheile Râșnoavei oferă o varietate de activități în aer liber, care pot fi încercate de turiști, indiferent de nivelul lor de pregătire sau experiență. Iată o listă de activități pe care le puteți experimenta în această zonă:

 • Drumeții: Există trasee marcate pentru drumeții spre Masivul Postăvaru, Dealul cu Mesteacăni, Stejarii Argintii, Peștera Râșnoavei și Poiana Brașov, precum și spre Cetatea Râșnov, care se află la aproximativ 10 km distanță. (avem un ghid separat pentru asta)
 • Echitație: Un centru de echitație din zonă oferă oportunitatea de a face trasee călare într-un peisaj deosebit.
 • Camping și cazare: Poiana Inului oferă posibilitatea de camping, dar există și pensiuni care oferă spații de cazare.
 • Mountain Bike: Traseele din Cheile Râșnoavei sunt ușoare și potrivite pentru orice tip de turist. Aceste trasee oferă panorame frumoase asupra muntelui Postăvarul, abruptul sudic al Postăvarului și Bucegi.
 • Alpinism: Datorită condițiilor meteorologice favorabile, alpinismul poate fi practicat inclusiv în lunile de primăvară și toamnă târzie.
 • Escaladă: Stâncile umbrite din Cheile Râșnoavei oferă oportunități excelente pentru escaladă.
 • Tiroliană: Experimentați adrenalina oferită de tiroliana care traversează cheile.
 • Bungee Jumping: Încercați bungee jumping pentru o doză de aventură și emoție.
 • Via Ferrata: Parcurgeți traseele de Via Ferrata din zonă, care oferă o combinație între drumeție și alpinism.
 • Rapel: Practicați rapelul pe stâncile din Cheile Râșnoavei pentru o experiență de aventură autentică.
 • Zbor cu motoparapanta: Bucurați-vă de priveliștea panoramică a zonei în timp ce zburați cu motoparapanta.
 • Vizita la observatorul de urși din Valea Lungă: Observați urșii în habitatul lor natural în timpul unei vizite la observatorul de urși din Valea Lungă.
 • Vânătoare: În funcție de sezon și reglementările locale, vânătoarea poate fi o activitate disponibilă în zonă.

Indiferent de activitățile pe care alegeți să le încercați în Cheile Râșnoavei, vă veți bucura cu siguranță de natura sălbatică și de peisajele uimitoare pe care le oferă această zonă.

Tentații gastronomice în Cheile Râșnoavei: Top restaurante și localuri

Deși Cheile Râșnoavei nu sunt o stațiune turistică în sine, în apropiere se află orașul Râșnov și Poiana Brașov, unde puteți găsi o varietate de restaurante și localuri care oferă tentații gastronomice. Iată câteva recomandări în apropiere de Cheile Râșnoavei:

 • Casa Rasnoveana (Râșnov): Acest restaurant tradițional oferă o selecție variată de preparate românești, precum sarmale, mămăligă, ciorbă de fasole, și multe altele. Ambianța este călduroasă și ospitalieră, iar mâncarea delicioasă.
 • La Promenada (Râșnov): Un restaurant cu specific românesc și internațional, La Promenada vă așteaptă cu preparate gustoase și o terasă relaxantă de unde puteți admira priveliștea.
 • Sub Cetate Sergiana (Râșnov): Situat în apropierea Cetății Râșnov, acest restaurant oferă mâncare tradițională românească într-un cadru istoric impresionant.
 • Coliba Haiducilor (Poiana Brașov): Acest restaurant este renumit pentru mâncarea tradițională românească și ambientul său rustic. Este un loc perfect pentru a savura preparate autentice și a experimenta cultura locală.
 • Cuibul de Lemn – Glajerie

Descoperă secretele și tradițiile din zona Râșnovului

Regiunea abundă în tradiții și practici locale ce oglindesc specificul cultural al zonei. În particular, Râșnov și zonele învecinate oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra moștenirii culturale și tradițiilor românești.

 • Cetatea Râșnov: Această cetate medievală, construită în secolul al XIV-lea, este un simbol al orașului Râșnov și un punct de atracție major pentru turiști. De pe terasa cetății, puteți admira o panoramă superbă asupra întregii zone.
 • Biserica Evanghelică Fortificată (Râșnov): Această biserică impunătoare datează din secolul al XIV-lea și oferă o fereastră în istoria sașilor transilvăneni.
 • Peștera Râșnoavei: Explorează această peșteră fascinantă și află mai multe despre formarea și evoluția sa geologică.
 • Peștera Valea Cetății: Situată în apropiere de Râșnov, această peșteră impresionantă poate fi vizitată în cadrul unui tur ghidat și oferă o incursiune interesantă în lumea subterană.
 • Festivalurile și sărbătorile locale: Participă la evenimente precum festivalul Junii Brașovului, care se desfășoară în aprilie și sărbătoarea Cetății Râșnov, care are loc în august, pentru a te bucura de tradițiile și obiceiurile locale.
 • Gastronomia locală: Nu rata ocazia de a savura mâncărurile tradiționale românești în restaurantele din zonă. Gustați preparate precum sarmalele, ciorbele, mămăliga, tochitura și alte delicii culinare specifice regiunii.
 • Meșteșuguri tradiționale: Vizitați piețele locale și târgurile de meșteșuguri pentru a descoperi produse autentice românești, precum ii, opinci, obiecte din lemn și ceramică. Acestea reprezintă o parte importantă a tradițiilor culturale ale zonei și pot fi și cadouri minunate pentru cei dragi.
 • Drumeții în natură: Profitați de frumusețea naturală a zonei înconjurătoare, explorând traseele marcate prin păduri, peșteri și munți. Aceasta vă oferă o oportunitate excelentă de a vă familiariza cu flora și fauna locală, precum și de a experimenta tradițiile de conviețuire cu natura ale populației locale.
 • Legende și povești locale: Ascultați poveștile și legendele despre locurile și personajele istorice ale regiunii. Acestea pot fi auzite de la ghizi, localnici sau chiar în cadrul unor spectacole tradiționale.

Cheile Râșnoavei și împrejurimile sale sunt pline de secrete și tradiții care așteaptă să fie descoperite. Prin implicarea în activitățile culturale, gastronomice și tradiționale ale zonei, veți avea o experiență de neuitat și veți putea aprecia frumusețea și autenticitatea culturii românești.

Extinde-ți orizonturile: exploră principalele obiective turistice din zona Rasnov

 • Dino Parc Râșnov: Acest parc tematic dedicat dinozaurilor este o atracție populară pentru familii și copii, oferind informații despre lumea preistorică și posibilitatea de a admira numeroase reconstituiri de dinozauri în mărime naturală.
 • Canionul Șapte Scări: Situat în Masivul Piatra Mare, acest canion spectaculos, format din șapte trepte de cascade, este o destinație populară pentru drumeții și iubitorii de natură.
 • Poiana Brașov: La doar câțiva kilometri distanță de Râșnov, stațiunea Poiana Brașov este un loc popular pentru schi și activități în aer liber în sezonul rece, precum și pentru drumeții, ciclism montan și relaxare în sezonul cald.
 • Castelul Bran: La aproximativ 17 km distanță de Râșnov, Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, este un obiectiv turistic major în Transilvania. Aici, puteți explora camerele și expozițiile castelului și afla mai multe despre legenda lui Dracula.
 • Zărnești și Parcul Național Piatra Craiului: La o distanță scurtă de Râșnov, Zărneștiul și Parcul Național Piatra Craiului oferă o multitudine de trasee de drumeție și ocazia de a admira peisaje montane spectaculoase.
 • Brașov: Orașul Brașov, situat la aproximativ 20 km de Râșnov, este un important centru turistic și cultural. Aici, puteți vizita Biserica Neagră, Piața Sfatului, Casa Sfatului, Strada Sforii, Turnul Alb și Turnul Negru, precum și numeroase alte obiective turistice și istorice. De asemenea, Brașovul este renumit pentru cafenelele și restaurantele sale, unde puteți savura preparate delicioase.
 • Cetatea Făgăraș: La aproximativ 65 km sud de Râșnov, Cetatea Făgăraș este una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți din Transilvania. Cu o istorie bogată și o arhitectură fascinantă, cetatea este o destinație populară pentru turiști.
 • Pentru o listă extinsă si cuprinzătoare vă recomandăm: Cele mai importante atracții din județul Brasov si alte obiective care merită vizitate!

Prin explorarea acestor obiective turistice în zona Râșnov și împrejurimi, vă veți extinde cu siguranță orizonturile și veți descoperi o lume plină de istorie, cultură și peisaje spectaculoase. Fie că sunteți pasionat de drumeții, aventuri în natură sau vizitarea monumentelor istorice, această zonă a României are ceva de oferit pentru toată lumea.

În încheiere, Cheile Râșnoavei reprezintă o destinație de neegalat pentru toți cei care sunt în căutarea unei experiențe autentice și memorabile în inima naturii. Cu un peisaj sălbatic și spectaculos, care se întinde pe parcursul întregii zone, Cheile Râșnoavei oferă o gamă variată de activități în aer liber, precum drumeții pe trasee marcate, alpinism, escaladă, ciclism montan și multe altele, ce pot fi savurate de către turiști de toate vârstele și abilitățile. Aventurierii și iubitorii de adrenalină se pot bucura de bungee jumping, tiroliană și via ferrata, în timp ce cei pasionați de explorare și descoperirea culturii locale vor aprecia vizitele la obiectivele turistice precum Cetatea Râșnov, Peștera Râșnoavei și observatorul de urși din Valea Lungă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *